חשד כי אסד הורה להפגיז בטילים את בתי החולים ובתי הספר בצפון סוריה שם נהרגו 50 איש
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: הולכים ומתחזקים, ביום ג' 16.2 החשדות, כי הנשיא הסורי בשאר אסד, או גורמים בצבא והמודיעין הסורי הנאמנים לו, הם העומדים מאחורי ההפצצות והפגזות הטילים על חמישה בתי חולים ושני בתי ספר בצפון סוריה בהם נהרגו 50 איש, רובם חולים ופצועים מאושפזים, וחלקם ילדים.
גם מזכיר האו''ם באן קי-מון Ban Ki-moon, וגם משרד החוץ האמריקני נמנעו מלומר בגינויים שפרסמו להתקפות, כי הרוסים ביצעו אותם.
המקורות שלנו מדווחים, כי ההערכה הרווחת בקרב מקורות מודיעיניים מערביים ומזרח תיכוניים העוקבים אחר מהלכי המלחמה בסוריה היא, כי גורמים המקורבים לאסד, או אולי אפילו הוא עצמו, נתנו פקודה לבצע את ההתקפה כדי לנסות ולעצור את המהלך האמריקני-רוסי להשגת הפסקת אש בסוריה. מקור מודיעיני מזרח תיכוני בכיר אמר לתיקדבקה, כי סיבה נוספת לפעולה זו הייה רצונו של נשיא בשאר אסד לאותת למוסקבה ולוושינגטון, כי הוא עדיין נמצא בזירה הסורית, וכי הוא יכול לנקוט בצעדים צבאיים עצמאיים אשר יטרפדו את המהלכים שלהם.
רמז לכך קיים בהודעת הגינוי של הסטייט דפרטמנט להתקפות.
ההודעה האמריקנית אומרת: 'התקיפות מטילות ספק ברצונם של הרוסיים להביא לסיום את הברוטאליות של משטר אסד כנגד בני עמו'. ציטוט המקור: the strikes “cast doubt on Russia’s willingness to end the Assad regime’s brutality against its own people..
במילים אחרות: האחריות שאסד לא יבצע פעולות ברוטאליות כאלה כמו התקפות על בתי חולים ובתי ספר, מוטלת על מוסקבה, ואם היא לא תעצור אותן האחריות תהייה מוטלת עליה.
סימן אחר למערובות אסד בהתקפה, היא הודעתו המגוחכת של שגריר סוריה במוסקבה שאמר, כי את ההתקפה ביצעו מטוסים אמריקנים.