מהומות והתפרעויות קשות של ערבים בירושלים, לוד, רמלה, טבריה. חיל האוויר מטיס יחידות שוטרים למוקדי המהומות. נחסמו צירי תנועה מרכזיים
למרות הצהרת מפכ"ל המשטרה רב ניצב קובי שבתאי, במוצאי שבת 15.5, בעיר לוד, כי המשטרה השתלטה עתה על המצב, הערים המעורבות בישראל, פרצו מהומות והתפרעויות בירושלים, לוד וטבריה.
בירושלים הייתה התפרעות של ערבים בכניסה לשכונת בית חנינא. יש גם התארגנויות להתפרעויות בשכונת שייח' ג'ראח. ליד קבר רחל התפרעו פלסטינים שהם זורקים בקבוקי תבערה על כוחות הביטחון. ברחבי העיר הוצתו שריפות גדולות על ידי רעולי פנים.
ברמלה העלו ערבים באש חנות של יהודי. החנות נשרפה כליל.
בטבריה התפרעו ערבים שנשאו אלות מכפרי הסביבה.
שר הביטחון בני גנץ האריך לבקשת המשטרה את מצב החירות האזרחי בלוד, וצה"ל הציע למשטרה עזרה בהעברה מהירה של יחידות ממקום למקום באמצעות מסוקים של חיל האוויר.
בשל הפרות הסדר נחסמו צירי תנועה ברחבי הארץ. כביש 444 נחסם לתנועה מצור יצחק לצפון, כביש 5614 נחסם לתנועה בכניסה לקלנסווה. המשטרה ממליצה לנהגים לנסוע בדרכים חלופיות. אזור פורדיס סגור לכל הכיוונים בגלל הפרות סדר. כביש 4 נחסם לתנועה מצומת פורדיס לצומת דור בשני הכיוונים. כביש 67 נחסם לתנועה מצומת זיכרון יעקב בכביש מס' 2 דרך פורדיס לצומת שפיה.