ניצחונות גדולים למפלגות הימין המתנגדות לאיחוד האירופאי, בבחירות במערב אירופה
האיחוד האירופאי בבריסל, ושורה של ממסדים פוליטיים ומפלגות מסורתיות במערב אירופה, ספגו ביום ב' 26.5 לפנות בוקר מכה קשה בשורה של מדינות, כאשר התברר כי מפלגות ימין בעלות מצע אנטי איחוד אירופאי בבריסל, זכו בהישגים גדולים לפרלמנט האירופאי.
בבריטניה, ספגה המפלגה השמרנית בראשות ראש הממשלה דיוויד קמרון, מכה קשה, כאשר התברר כי הגיעה למקום השלישי בין המפלגות כאשר לפניה מפלגת הלייבור והמפלגה הימנית החדשה 'יופיק' UPIK. בלילה עוד לא היה ברור באם מספר תחזיות לפיהם 'יופיק' תצא מנצחת בבחירות יתגשמו.
בצרפת, חזית הימין הלאומית של מרי לה-פן Marine Le Pen, קיבלה שליש מכלל המושבים שיש לצרפת בפרלמנט האירופאי. ראשי המפלגה קראו לנשיא פרנסואה הולנד לפזר את הפרלמנט ולהכריז על בחירות כלליות.
גם בדנמרק, מפלגת העם People's Party, זכתה ב-23 אחוז מהקולות. מפלגה בגרמניה שדרשה במצעה את הפסקת השימוש בגרמניה במטבע היורו, זכתה בכ-7 אחוז מהקולות.