נמשכת התפוררות הכוחות האוקראיניים במזרח המדינה. קייב מאיימת בהעמדת החיילים שערקו למשפט צבאי
ביום ה' 17.4, נמשכה ההתפוררות ההדרגתית של הכוח המיוחד שממשלת קייב שלחה לפעול נגד המליציות הפרו-רוסיות במזרח אוקראינה. לעומת זאת נמשכה השתלטות המליציות הפרו-רוסיות על מרכזי ערים, מבני שלטון, ובסיסים צבאיים אוקראינים באזור.
ממשלת קייב הודיעה בצהרים, כי היא תעמיד למשפט צבאי, את המפקדים והחיילים האוקראינים שערקו לצד המליציות, או שמסרו להם ולתושבים במרכזי הערים את נשקם.
אולם זו הצהרה ריקה מתוכן מאחר ואין ביכולתה של הממשלה וכוחות הביטחון האוקראינים להגיע אליהם.
גם הדיווחים מקייב, כביכול על קרב שהתחולל בין כוחות אוקראיניים ומליציה פרו רוסית בבסיס צבאי של צבא אוקראינה מאריופול Mariupol, מזרחית לדונייצ'ק, ועל הרוגים, פצועים, ושבויים פרו-רוסיים, התבררו מאוחר יותר כמופרזים. לא התחולל במקום קרב, ובהתנגשויות שכללו בעיקר זריקת בקבוקי תבערה, נהרג איש מליציה פרו-רוסית אחד, ו-15 נפצעו קל.
נשיא רוסיה ולדמיר פוטין, שהופיע, ביום ה', באירוע השנתי בו אזרחים מציגים לו שאלות והוא עונה להם בהרחבה, הגדיר את הידיעות כאילו ישנם חיילים רוסיים במזרח אוקראינה 'כשטויות'.