הנשיא טראמפ הודיע בנאום על 'מצב האומה' על וועידת פסגה שנייה בסוף החודש עם שליט צפון קוריאה קים ג'ונג-און
בנאום על 'מצב האומה' שנשא נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ביום ד' 6.2 לפנות בוקר, בפני מליאת בתי הנבחרים האמריקנים, הוא הודיע כי ייפגש עם שליט צפון קוריאה קים ג'ונג-און בסוף החודש בווייטנאם. הפסגה השנייה בין שני המנהיגים תיערך ב-27 וב-28 בפברואר.
טראמפ דיבר בהרחבה על ההישגים הכלכליים של ממשלו, ואמר כי בארצות הברית מתנהלת מהפכת שגשוש כלכלית. כאשר ציין כי בתקופת כהונתו גדל מספר הנשים המועסקות במשק האמריקני ללא תקדים קמו והריעו לו כל הנשים חברות המפלגה הדמוקרטית. טראמפ גם הודיע כי במסגרת חיזוק כוחות של הצבא האמריקני תפותח מערכת חדשה להגנת טילים שתהייה המתקדמת ביותר בעולם.
הנשיא טראמפ הקדיש חלק גדול מנאומו לבעיית מדיניות ההגירה לארצות הברית, והרחיב את הדיבור על החומה The Wall, שהוא מבקש להקים לאורך גבולה הדרומי של ארצות הברית במטרה לחסום את זרם המהגרים הבלתי חוקיים.