נשיא סוריה בשאר אסד: רוסיה לא מתאמת עם ישראל את ההתקפות האוויריות על מטרות בסוריה
להלן הנקודות העיקריות של הריאיון שנשיא סוריה בשאר אסד נתן, ביום א' 10.6, לעיתון הבריטי 'מייל און סאנדיי' Mail On Sunady .
- ארגון 'הקסדות הלבנות' White Helmets, הוא ארגון שהוקם ונתמך בכסף רב על ידי המודיעין הבריטי.
- לא הייתה התקפה כימית בדומא שליד דמשק ב-7 באפריל. זו הייתה פרובוקציה של שירותי המודיעין של ארה"ב, בריטניה וצרפת.
- סוריה לא מחזיקה בשבי בלוחמים בריטיים. הם באו לסוריה לעזור ל-ISIS ולאל קעידה, במטרה ללכת לגן עדן והם השיגו את מבוקשם.
- הנוכחות הצבאית הרוסית והאיראנית בסוריה היא חוקית מאחר והם הוזמנו לבוא על ידי הממשלה הסורית. הנוכחות של כוחות אמריקנים, בריטיים וצרפתיים בסוריה, איננה חוקית. איש לא הזמין אותם. מדובר בפלישה.
- על השאלה מדוע רוסיה לא ספקה עד עכשיו לסוריה את טילי ה-S-300, ומדוע היא מתאמת עם ישראל את ההתקפות שחיל האוויר שלה מבצע בסוריה, ענה אסד: רוסיה לא מתאמת עם אף אחד צעדים נגד סוריה. הנושא של טילי ה-S-300 זה נושא צבאי, ואני לא מדבר על נושאים צבאיים.